Sunday, May 30, 2021

feso

Un Mediu Sigur pentru Copii în Sport

Un Mediu Sigur pentru Copii în Sport

„Copiii au nevoie de noi pentru a face sport în siguranță!”, acesta este mesajul campaniei desfășurate în cadrul proiectului european Un Mediu Sigur pentru Copii în Sport, care a ajuns până acum la zeci de părinți, copii, antrenori, psihologi și profesori din cadrul cluburilor sportive din țară.

Fundația Terre des Hommes, împreună de Federațiile Române partenere, de Fotbal și de Gimnastică și cu sprijinjul oficial al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție își propun să perfecționeze standardele privind protecția copilului în sport.

Mesajele campaniei semnalează că toți copiii au dreptul să se bucure de momentele în care fac sport, fie că este vorba de antrenamente pentru performanță sau nu. Sportul dezvoltă abilitățile sociale, iar copiii trebuie protejați de situațiile în care, din dorința de a obține rezultate, adulții apelează la motivarea negativă a copiilor.

Un mediu sigur pentru copii înseamnă prevenirea oricărei acțiuni prin care copilul poate fi afectat negativ – emoțional, verbal sau fizic (de la bullying, discurs agresiv, discriminare), în cadrul spațiilor în care se antrenează sau face sport recreațional sau de performanță.

Până în prezent 25 de antrenori, psihologi și profesori de la cluburi sportive din țară au beneficiat de traininguri despre politicile de siguranță a copilului. Aceștia organizează mai departe sesiuni de formare cu toți profesioniștii din cluburile apartenente, așa încat mesajele si politicile vor ajunge la peste 120 de antrenori.

Despre proiect:
Proiectul Mediu Sigur pentru Copii în Sport este implementat în România, dar și în Grecia, de către Terre des hommes Romania, Terre des hommes Hellas (Grecia), cu sprijinul Terre des hommes Ungaria. La nivelul întregului proiect (România și Grecia), beneficiarii indirecți vor fi mii de copii între 12 -18 ani care practică sporturi și profesioniști din cluburi și tabere. Proiect finanțat prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie al Uniunii Europene.



http://shoppingdealer.com/


http://ymarryme.com/


http://dratef.net/


http://semnatv.com/


http://arabtv6.com/

feso

About feso -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :